Control de qualitat

"Els DevTesters som la base de l’equip de desenvolupament. Som a tot arreu! Donem feedback de manera constant al llarg del desenvolupament per intentar anticipar possibles incidències".

Isabel Codina, development tester d’Assassin’s Creed Valhalla a Ubisoft Barcelona

Un videojoc està compost per milers d’elements interconnectats. Que tot funcioni a la primera és improbable. Per posar a prova la seva solidesa, el tester o especialista en el control de qualitat s’encarrega de jugar-hi a consciència per trobar-hi errors o bé aspectes millorables.

El tester és coneixedor dels processos de desenvolupament i alhora és un jugador experimentat que pot detectar problemes d’ordre tècnic (bugs), però també mancances en qüestions com la jugabilitat, la seguretat o el desenvolupament narratiu.

En grans empreses, aquests professionals intervenen en tot el desenvolupament del videojoc (devtesters), mentre que en els projectes amb menys pressupost concentren la seva activitat en la fase final de proves, la fase beta. Gràcies a les actualitzacions en línia, ara els errors poden esmenar-se fins i tot quan ja tenim el videojoc a casa.