Programació

"Els programadors agafem les idees de l’equip i les convertim en un joc funcional a través del codi. M’entusiasma implementar les mecàniques dels dissenyadors per tal d’obtenir una jugabilitat plaent i divertida". 

Cristina Gil, programadora de Treasures of the Aegean a Undercoders

Els programadors són els encarregats de codificar el programari que fa funcionar el joc. Hi implementen el treball de la resta de l’equip de desenvolupament, des de l’art i les mecàniques fins a la història i el so.

Si el dissenyador és l’arquitecte del joc, el programador en seria el constructor. Característiques com les físiques, la intel·ligència artificial, els gràfics 3D o les connexions de xarxa depenen de la seva feina. Aquest col·lectiu acostuma a treballar utilitzant diferents llenguatges de programació, com C++ o Java, i amb motors gràfics com Unity o Unreal Engine.

El perfil professional dels programadors és clau al llarg de tot el desenvolupament, des de les primeres proves, en les quals es prepara la tecnologia, fins a les últimes fases en la creació del joc, en què es corregeixen errors i es poleix el rendiment del motor gràfic.